De beste wijnbars in Nederland
wijnbar

Wat kost een high wine?



Wat zijn de kosten van een high wine?

Een high wine in Nederland kost gemiddeld tussen de €25 en €50 per persoon, afhankelijk van de locatie en de kwaliteit van de wijnen die worden geserveerd. Dit bedrag is inclusief verschillende kleine gerechtjes die bij de wijn worden geserveerd, zoals kaas, vleeswaren en brood.

Wat is inbegrepen in de prijs van een high wine?

Bij de meeste high wine arrangementen zijn een aantal glazen wijn inbegrepen, vaak tussen de 3 en 5 glazen per persoon. Daarnaast krijg je bijpassende gerechtjes die de smaken van de wijnen complementeren. Eventuele extra consumpties kunnen tegen meerprijs worden bijbesteld.

Wat voor wijn is geschikt bij roodbaars?



Welke wijn past goed bij roodbaars?

Voor roodbaars is het aan te raden om een lichte en frisse witte wijn te kiezen. Een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio zijn uitstekende keuzes, omdat ze de delicate smaak van de vis niet zullen overheersen. Daarnaast kan een droge Riesling ook goed samengaan met roodbaars, vanwege de citrusachtige tonen die goed aansluiten bij de vis.

Andere opties voor wijn bij roodbaars

Als je liever rode wijn drinkt, kun je kiezen voor een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een Gamay. Deze wijnen hebben genoeg frisheid en fruitigheid om de smaak van de roodbaars aan te vullen, zonder te overheersen. Een rosé kan ook goed passen bij roodbaars, vooral een droge variant met voldoende frisheid en fruitigheid.

Wat voor wijn is geschikt bij roodbaars